Hoe creëer je waarde voor je klant?

Wanneer klanten de waarde van een propositie niet duidelijk zien, gaat de focus vanzelf uit naar de prijs. Geld, budget, euro’s is dan ook een heel heldere manier om ‘waarde’ te communiceren. Welke echt kwantificeerbare waarden zou je dan nog meer kunnen gebruiken?

Een goede waardepropositie hoort een solide eerste indruk achter te laten bij je potentiële klanten. De waardepropositie beschrijft hoe jouw product of dienst het probleem van de klant oplost of hun leven beter maakt. Welke voordelen zal de klant ondervinden door bij jou te kopen in plaats van bij de concurrent? Welke nadelen heeft de klant niet als je bij jouw koopt?

Niet elke waardepropositie is hetzelfde ontworpen of geformuleerd. 

De meeste focussen op de voordelen die de klant zal ondervinden. Anderen op pijnstillende features bij het verkoopproces, bijvoorbeeld Coolblue. Soms is alleen een unique selling point (USP’s) voldoende zoals bij New York Pizza.

Hoe je de waardepropositie ook ontwerpt of formuleert, de waardepropositie is goed genoeg als je klanten ermee overtuigt om te kopen!

Dat kan op verschillende manieren. Het eenvoudigste is om gebruik te maken van de een waardepropositie canvas . Hiermee kan je in korte tijd een waarde propositie ontwikkelen die aansluit bij jouw doelgroep. Ideaal als je bijvoorbeeld snel teksten wilt maken om klanten te overtuigen. Wil je echt alles weten van waardepropositie ontwerp voor jouw specifieke doelstelling? Plan dan een informatiegesprek met ons. Tijdens dit gesprek leggen wij stap voor stap uit hoe wij een waardepropositie ontwikkelen en wat het kan opleveren voor jouw organisatie.

Meer weten? info@shomarketingsolutions.com