THE MARKETING TWISTER

Één model dat meteen inzicht geeft in je marketing strategie keuzes.

Tijden veranderen. Inzichten veranderen en zolang er mensen zijn zal ook de markt blijven veranderen. Hoe kun je dan goed Dat vraagt van jouw organisatie flexibiliteit en focus op de juiste onderwerpen. Vooral als je wilt groeien. Gelukkig zin er een aantal moderne modellen die je bij deze groei en focus kunnen helpen. Simon Sinek, Seth Godin ,Guy Kaeawasi, Tim Ferris en andere hedendaagse marketinghelden hebben hieraan bij gedragen. Maar waar begin je en hoe verhouden zich deze modellen onderling…en nog belangrijker: 

Hoe kun je effectief scannen waar je strategische opties liggen? Om dit praktische en inzichtelijk te maken heb ik de marketing Twister of modern marketing ontwikkeld. 

Hieronder lees je hoe dit model werkt en hoe jij hier je voordeel mee kunt halen. 

Hoe het werkt

3 aandachtgebieden

Heb je jezelf weleens de vraag gesteld. Hoe kunnen wij verder groeien? Dan ben je niet de enige. De groeivraag is zo oud als de handel zelf.

Maar dat wil niet zeggen dat alles het zelfde is gebleven. Nee, er is juist heel veel veranderd. Niet alleen techniek of middelen. Maar ook onze kennis, inzichten en waardeperceptie.

Waar en hoe richt je dan je marketing inspanningen op? Om deze vraag te beantwoorden bestaat de marketing twister uit 3 verschillende hoofdgebieden. Elk hoofdgebied zet je focus op een apart onderdeel van je marketingstrategie en de keuzes die je mogelijk hebt.

Het hart centrum, het markt en marktinnovatie trechter en de umbrella content drop.

Hart centrum

Twijfel je aan de koers van je organisatie? Is naast financieel gewin het doel van je bedrijf uit zicht aan het raken? Of heb je zoveel verschillende activiteiten het lastig is om voor jezelf en je medewerkers focus te houden? Kijk dan naar het centrum….meer tekst volgt

 

Hart:

Golden Circle:

5 vragen:

Markt en marktinnovatie

Wij hebben allemaal geleerd dat je daar moet zijn waar je klanten ook zijn. Maar juist daar zijn zeer waarschijnlijk je concurrenten ook. Hoe ga je daarmee om? Doe je gewoon mee of ga je op zoek naar voorsprong?  De markt en marktinnovatie trechter maakt duidelijk hoe je markt in elkaar zit. En veel belangrijker, waar de markt zich heen beweegt. Daardoor kun je keuzes maken. Ga je meebewegen? Ga je een innovatiegap creëren of zoek je juist een nieuwe of eigen marktgebied?

Umbrella Content Drop

Content is king! Ja, dat is nog steeds zo . Maar koningin Contexta de meeste gevechten… Dit betekend voor je organisatie concreet dat alles wat je naar buiten brengt impact heeft op jouw succes. Maar hoe doe je dit strategisch? En hoe zorg je ervoor dat je content letterlijk zorgt voor concurrentievoordeel?  Daar gaat de paraplu over.

sven oyntzen header

Na 24 jaar ervaring in het marketingvak heb ik geleerd dat succes staat met het identificeren van de juiste keuzes en focus.

Hulp nodig?